Smaczna Polagra Food!

Czym będą kusić wystawcy targów?

Polagra Food to doroczna prezentacja osiągnięć polskich producentów żywności, jak równeiż przegląd propozycji z całego świata. Trzy pawilony zostaną zapełnione po brzegi produktami przygotowanymi w oparciu o potrzeby konsumentów, trendy eko, a także takimi, które powstały w zgodzie z tradycją kulinarną z różnych zakątków świata.

Najsilniej podczas targów będzie reprezentowana branża mleczarska. Oprócz znanych z półek sklepowych produktów w nowych wariantach smakowych na stoiskach wystawców pojawią się licznie nowości. Sery bez laktozy, BIO, bez GMO to trend, który będzie można dostrzec wśród prezentowanych produktów. Polscy producenci przygotowali także zaskakujące pomysły na serowe przekąski, które sprawdzą się w szkole, pracy czy podczas weekendowych wycieczek.

Znacząca część ekspozycji na targach Polagra Food zostanie dedykowana branży mięsnej. Zwiedzający targi będą mogli zapoznać się z nowymi propozycjami tego sektora, w szczególności na stoisku „Mięso z Polski”. W gronie tym między innymi jeden z liderów rynku, firma Sokołów SA z aż pięcioma produktami nagrodzonymi
w tym roku Złotym Medalem MTP. Ciekawe propozycje przedstawią Zakłady Mięsny Szubryt, w tym linię wędlin produkowaną bez użycia jakichkolwiek substancji konserwujących, wzmacniaczy smaku i fosforanów. Na ekspozycji nie zabraknie mięsnych dań gotowych będących odpowiedzią na potrzeby konsumentów poszukujących pomysłu na „szybki”, a jednocześnie smaczny obiad.

Polscy producenci zaprezentują również produkty z grupy słodyczy i przekąsek: chrupiące snacki na bazie pieczywa żytniego czy razowego, lizaki i ciasteczka bez cukru, warzywna liofilizowane, batony z liofilizowanymi owocami, bezglutenowe muffiny, soki i lemoniady (np. o smaku imbiru i pigwowca japońskiego!). Nie lada gratką będą niewątpliwie wodorosty o smaku bekonu!

Oprócz żywności produkowanej przez polskich producentów na targach pojawi się liczne grono firm z zagranicy.  Jak co roku zwiedzający będą mogli liczyć na nowości z Półwyspu Apenińskiego – tradycyjne włoskie wędliny i sery, oliwy, makarony, wina czy przetwory warzywne. Ponadto będzie można zasmakować  między innymi
w hiszpańskim salami, cypryjskich serach, herbatach z Cejlonu i Sri Lanki, rybach poławianych w litewskich wodach, węgierskich przetworach z pomidorów i niemieckich serach w posypkach kwiatowych.

nowosci.jpg

laureaci_zm.jpg

Wstecz

Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact