Ocet z kiwi - nowość na targach POLAGRA FOOD

Doskonale podkreśla walory smakowe sałat, warzyw gotowanych i surowych oraz miękkich serów.

Powszechnie znane właściwości smakowe i zdrowotne kiwi oraz octu połączyły swoje siły w całkowicie nowym produkcie. Jest nim ocet balsamiczny, wyprodukowany z włoskich kiwi z Regionu Lacjum w oparciu o nową, technologię opracowaną przez producentów kiwi przy wsparciu włoskich instytutów naukowo badawczych.

Oferta obejmuje ocet świeży oraz ocet długo dojrzewający w beczkach dębowych.

Na bazie octu z kiwi promowanego pod marką Le 4 Effe del Kiwi powstały cztery dodatkowe produkty: są to dwa rodzaje polewy typu GLASSA 11 i GLASSA 12, a także konfitura na bazie octu z kiwi oraz sos winegret z octu i i oliwy Itrana. Produkty będa prezentowana na stoisku firmy Frutti Felici Societa' Cooperativa Agricola.

Świeży i owocowy smak octu z kiwi oraz produktów na bazie octu doskonale podkreśla walory smakowe sałat, warzyw gotowanych i surowych oraz miękkich serów. Ale wychodząc poza utarte standardy smakowe mogą także stanowić doskonały dodatek do sałatek, musów owocowych, ciast oraz innych deserów.

Ocet z kiwi jest bogaty w polifenole oraz korzystnie działa na układ pokarmowy i odpornościowy. Usprawnia metabolizm glukozy oraz zapobiega gromadzeniu się tłuszczów w wątrobie i w mięśniach szkieletowych.

Ocet z kiwi oraz jego pochodne są produktami całkowicie naturalnymi, bez konserwantów oraz nie zawierają glutenu.

Wstecz

Patroni Medialni









Chętnie odpowiemy na Twoje pytania.
Napisz do nas.
contact